Se pare ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de premier desemnat creeaza o noua tinta pentru lupta purtata de Opozitie, insa acesta este vazut cu ochi buni de catre Putere, normal de altfel.

Premierul demisionat, Emil Boc, a declarat ca Ungureanu a fost propunerea PDL impreuna cu solicitarea ca actuala structura guvernamentala sa fie pastrata, fara divizari sau fuziuni de ministere, potrivit ZF.ro.

Europarlamentarul Cristian Preda scrie pe blogul sau ca desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu este un gest responsabil si un gest de curaj. “MRU e un om tanar, dar care a acumulat o experienta institutional solida. Sunt convins ca el va impune un stil de guvernare sincronizat cu cel din politica europeana”, potrivit lui Preda. [Citeste si: Cine este Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat?]

Replica Uniunii Social Liberale a fost una taioasa, liderii USL afirmand ca nu sustin numirea lui MRU in fruntea executivului si nici a guvernului acestuia.

Declansam un razboi politic pe viata si pe moarte. Vom vota impotriva guvernului pe care Basescu, prin gura lui Ungureanu, il va propune. Vom vota pentru ca solutia nu este carpeala pe care poate s-o faca Basescu numai si numai ca actuala coalitie sa ramana la putere, desi este detestata de marea majoritate a romanilor”, a declarat Antonescu in cadrul unei conferinte de presa.

Antonescu a afirmat ca fiind in greva parlamentara, membrii USL nu vor participa la lucrarile comisiilor, nici la sedintele Parlamentului pe care le presupune investirea noului guvern, potrivit realitatea.net.

Afla cine ar putea face parte din cabinetul Ungureanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.