Comisia juridica a Senatului a decis sa pastreze calomnia in Codul Penal, cu amendamentul ca jurnalistii sa iasa de sub incidenta acestei prevederi. Majoritatea membrilor comisiei sustine ca aceasta solutie nu reprezinta o discriminare pozitiva a ziaristilor. O hotarare finala va fi luata dupa ce vor afla si punctul de vedere al Clubului Roman de Presa.

Ministerul Justitiei a propus eliminarea insultei si calomniei din Codul Penal. Singurul partid din coalitie care a sustinut in totalitate punctul de vedere al ministerului a fost UDMR. Alianta in schimb, a facut front comun cu PSD si PRM.

Apreciind ca este absolut firesc ca protejarea demnitatii si onoarei unei persoane sa aiba o garantie de natura penala, senatorul PNL, Norica Nicolai, a propus un amendament care stipuleaza ca "fapta savarsita in cadrul libertatii de exprimare nu poate atrage, potrivit Constitutiei, decat raspunderea civila". In opinia senatorului liberal, adoptarea unui regim diferit pentru calomnia prin presa nu constituie o discriminare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.