Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca liderii USL nu vor critica Guvernul, marti, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democratiei din Romania, ci se vor angaja ca vor adopta alt mod de guvernare decat cel actual.

Ponta a spus, la inceputul BPN al PSD, ca la dezbaterea de marti din Parlamentul European (PE) reprezentantii USL nu vor sa aduca acuzatii actualului Guvern.

"Vrem sa ne angajam politic pentru ce nu vom face noi dupa ce vom fi la putere: nu vom mai adopta legile prin angajarea raspunderii, nu vom mai muta in mod neconstitutional alegerile din vara in iarna, nu vom mai exercita controlul politic asupra Televiziunii Romane printr-o alta doamna Culcer a noastra, a USL, nu vom mai promova modificarile fundamentale ale organizarii administrative sau ale sistemului de vot in mod abuziv”, a declarat presedintele PSD, citat de MEDIAFAX.

El a spus ca USL si-a schimbat atitudinea in ceea ce priveste dezbaterea respectiva, organizata la solicitarea opozitiei. "Maine (marti – n.r.) in Parlamentul European s-au schimbat lucrurile, nu criticam, ci ne asumam ca nu vom face la fel ca cei care sunt astazi la putere pentru o scurta perioada de timp", a afirmat Ponta.

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), impreuna cu socialistii (S&D), organizeaza, marti, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul “Democratia romana”, la care vor participa liderii celor doua grupuri, Guy Verhofstadt si Hannes Swoboda, presedintii celor trei partide de opozitie din Romania, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin.

In legatura cu demersul USL de a organiza in PE o dezbatere pe tema derapajelor democratice din Romania, PDL a reactionat vehement, acuzand opozitia ca afecteaza imaginea si credibilitatea tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.