Liderii USL au convenit sa recurga la greva parlamentara, ca urmare a refuzului coalitiei de guvernare de a accepta solicitarile opozitiei, potrivit unor surse din Uniune, citat de Mediafax.

Variantele discutate au fost un pact politic parlamentar pentru demisia Guvernului din partea PSD, in timp ce PNL a solicitat demisia parlamentarilor in bloc, scrie Romania Libera.

Surse din USL au aratat ca variantele discutate de opozitie sunt propunerea PNL, ca parlamentarii PSD, PNL si PC sa isi dea demisia din Parlament, respectiv propunerea PSD de a forta demisia Guvernului printr-o motiune de cenzura si formarea unui pact politic intre partidele parlamentare.

Propunerea USL ca parlamentarii opozitiei sa demisioneze in bloc din Parlament nu este agreata de PSD, sustine sursele citate.

Vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, a declarat ca eventuala demisie in bloc a parlamentarilor USL nu va duce la schimbari politice, opozitia trebuind sa scoata in strada cel putin 100.000 de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.