Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, in fata conducerilor reunite ale partidelor din USL, ca prima obligatie a opozitiei politice este sa construiasca impreuna raspunsuri prin care sa arate ca intelege ce se intampla, el precizand ca problemele politice reclama solutii politice.

"Prima obligatie pe care o avem este sa contruim impreuna raspunsuri care sa arate si faptul ca intelegem ce se intampla si faptul ca suntem uniti. E mai important ca oricand ca opozitia politica din Romania sa arate azi de ce e nevoie de ea, ce poate sa faca ea pentru oameni si nu poate face pentru oameni decat daca este unita", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca problemele politice reclama solutii politice, indiferent cat le place unora clasa politica.

"Nu putem sa stam sa asistam la o disputa electorat, populatie, popor - cum doriti sa spunem - si putere, pentru ca avem datoria de a reprezenta niste oameni care ne-au dat votul, pentru ca lucrurile cerute azi de strada sunt cerute de noi de ani de zile si pentru ca indiferent cat le plac unora sau altora politicenii, partidele politice si clasa politica, la probleme politice trebuie sa existe solutii politice", a spus Antonescu.

El a precizat ca miscarile de protest din ultima perioada sunt ample, iar revendicarile centrale ale protestatarilor sunt aceleasi. "Suntem de zece zile in prezenta unor ample miscari de protest si spun ample, desi numarul participantilor la aceste miscari de protest nu este unul coplesitor, dar spun ample pentru ca ele s-au manifestat spontan cu aceleasi teme, cu aceleasi revendicari centrale in peste 60 de localitati, cele mai importante din Romania", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus ca aceste proteste reprezinta o obligatie pentru putere, dar si pentru opozitie de a da raspunsuri.

"Pentru putere este o criza si puterea este obligata sa dea niste raspunsuri. Sunt insa convins ca si pentru noi, opozitia politica, ceea ce se intampla in strada si ceea ce se intampla cu oamenii care sunt in spatele celor din strada, oamenii care chiar daca nu au iesit sa protesteze, au aceeasi nemutumire, aceleasi revendicari, aspiratii, este si pentru noi un prilej de a da niste raspunsuri", a mai spus Antonescu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Afla ce s-a mai declarat inaintea sesiunii parlamentare extraordinare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.