Fiul fostei deputate PRM Olguta Cocrea a fost ridicat, luni, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru frauda prin carduri false in Olanda, el fiind implicat in extrageri de peste 500.000 de euro.

George Cocrea (fiul deputatei de Bacau intre 2004-2008, care a trecut la independenti in 2005-n.r.) a fost luat de anchetatori pentru a fi audiat in legatura cu implicarea sa intr-o frauda cu carduri.

DIICOT monitorizeaza de mai mult timp un grup din care ar face parte si Cocrea, retea care copia datele titularilor de conturi de card si falsificau instrumente de plata electronica, apoi se faceau retrageri frauduloase din Republica Dominicana, potrivit MEDIAFAX.

Biroul de presa al DIICOT a comunicat ca procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bacau efectueaza 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Bacau, Neamt, Valcea, Suceava, Harghita si in municipiul Bucuresti. Actiunea vizeaza destructurarea unui grup infractional organizat transfrontalier, specializat in savarsirea de infractiuni prin intermediul sistemelor si retelelor informatice - detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, falsificarea instrumentelor de plata electronica si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.

"In fapt, se retine ca membrii gruparii actionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizata fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card si falsificarea instrumentelor de plata electronica. Invinuitii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane", precizeaza DIICOT.

Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de ordinul milioanelor de de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.