Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ca va cere luni aprobarea strangerilor de semnaturi pentru suspendarea a presedintelui.

"PNL va initia - voi cere acest lucru Biroului Politic de luni, sper ca va fi acceptat, voi cere acest lucru si aliatilor din USL - strangerea de semnaturi si dezbaterea publica privind proiectul nostru de suspendare a presedintelui Romaniei", a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca PNL stie foarte bine ca "in actuala compozitie parlamentara exista o aritmetica ce s-a dovedit de fiecare data insensibila la vointa populara, la asteptarile societatii, la marile teme si intrebari ale acestei crize politice si nu numai".

Ponta a precizat ca suspendarea lui Traian Basescu nu trece acum de Parlament

"Suspendarea presedintelui, din punctul nostru de vedere, va fi o actiune, in paralel, de strangere de semnaturi. Dar asa cum stiti foarte bine, in momentul actual nu trece de Parlament. Va trece in momentul in care avem majoritate", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat daca USL amana demararea procedurii de suspendare pana in momentul in care va avea majoritatea parlamentara, Ponta a raspuns: "Nu, asta inseamna ca mergem acolo unde nu exista control politic asupra parlamentarilor PDL, UDMR, si mergem catre oameni".

Intrebat care va fi procedura pentru a declansa eventuale alegeri anticipate, Crin Antonescu a spus: "Cand exista un acord politic intre formatiunile care exista in Parlament pentru alegerile anticipate, se anunta acest lucru, dupa aceea se intra in proceduri prescrise de Constitutie si cel tarziu in martie putem sa avem aceste alegeri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.