Curtea Constitutionala a amanat pentru 18 ianuarie discutiile privind sesizarea de neconstitutionalitate a Legii referitoare la comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare.

USL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentantii Uniunii mentionand ca cer CC "o atitudine de respect fata de lege si democratie", informeaza MEDIAFAX.

"Uniunea Social Liberala avertizeaza ca respingerea motiunii de cenzura, prin obligarea parlamentarilor puterii sa nu participe la vot, nu face decat sa mentina Romania pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat in ultimii ani. USL va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor. O analiza corecta ar trebui sa duca, in mod normal, la respingerea legii de catre Curtea Constitutionala, institutie careia ii cerem, macar acum, o atitudine de respect fata de lege si democratie", informa, in 22 decembrie, Biroul de presa al PSD.

Potrivit sursei citate, in 22 decembrie, prin respingerea motiunii de cenzura, "actuala putere a calcat in picioarele principiile si idealurile pentru care s-a luptat la Revolutia din 1989".

Citeste si
Antonescu: Prin comasare, Parlamentul devine o institutie de mana a doua


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.