Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca in spatele adoptarii actualei Legii a Sanatatii se afla interese private, ale PDL si ale lui Traian Basescu, urmand ca USL sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a bloca adoptarea acestui proiect de lege.

“Este o realitatea pe care trebuie s-o intelegem ca stat modern: sistemul de sanatate de stat nu aduce profit. Obligatia statului roman este sa raspunda nevoilor oamenilor care nu isi permit sa aiba o asigurare privata de sanatate. Din pacate, drepturile pacientilor sunt foarte limitate in forma actualei legi”, a declarat Victor Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

El a mai subliniat faptul ca privatizarea ca solutia care rezolva toate problemele sistemului este o teorie falsa. “Felul in care cei 4,5 milioane de euro alocati Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor trece in sistemul privat se face pe criterii netransparente”, a explica Ponta.

Victor Ponta a mai spus ca pentru adoptarea Legii Sanatatii este “necesara de o dezbatere reala intre competenta unor oameni din sistem si incompetenta si coruptia lui Traian Basescu”.

In ceea priveste USL, liderul PSD a afirmat ca aceasta va face tot ce ii sta in putinta pentru a bloca adoptarea proiectului de lege in forma actuala.

Vicpresedintele PNL Mihai Voicu a afirmat ca USL isi pregatește deja contestatia la CCR pe tema legii Sanatatii.

“Sunt sigur ca vom avea subiecte consistente pentru o contestatie la Curtea Constitutionala", apreciaza Voicu, citat de EVZ.ro. Acesta a explicat ca "sunt drepturi fundamentale care sunt ingradite: dreptul la accesul la sistemul de sanatate, ca sa nu vorbim chiar ca la un moment dat se poate pune problema despre dreptul la viata".

Liberalul mai spune ca, in cazul sanatații unui om, "nu este ca in cazul micsorarii salariilor, proces care este reversibil".

Citeste si
Ponta: Alegerea intre un profesionist ca Arafat si un politician corupt ca Basescu e simpla

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.