Presedintele Traian Basescu si Majestatea Sa Regele Mihai I au oferit ieri, la Cotroceni, un dejun oficial in onoarea cavalerilor Ordinului „Mihai Viteazul“, cu ocazia zilei celei mai inalte distinctii militare a Romaniei pe timp de razboi.
Cu o zi inaintea sarbatorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil - azi, presedintele e plecat in vizita oficiala in Slovenia - presedintele si fostul suveran s-au intretinut oficial cu ultimii 16 cavaleri in viata ai Ordinului "Mihai Viteazul". Basescu a spus ca este o onoare pentru el, ca fost ofiter de cariera, sa se afle in prezenta unor "generali ai Armatei Romane care au scris o pagina importanta in istoria tarii". Seful statului a remarcat ca, din 1916 si pina la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial, doar 1.672 de militari romani au avut onoarea sa fie distinsi cu acest ordin.

Ordinul "Mihai Viteazul" a fost infiintat in septembrie 1916, prin decret regal, de Regele Ferdinand. Alaturi de rege si de presedinte s-au aflat seful Statului Major, general al Armatei, Eugen Badalan, si consilierul de stat, generalul (r) Constantin Degeratu. "Aveti grija ca sintem periculosi. Romania are cele mai frumoase fete", le-a spus unul dintre veterani, la declaratiile de presa, ziaristelor din grupul de presa acreditat la Administratia Prezidentiala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.