Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus trimiterea in judecata a lui Ioan Niculae pentru finantarea campaniei lui Mircea Geoana.

Alaturi de Ioan Niculae, pe lista acuzatilor se afla si Gheorghe Bunea Stancu (presedinte al Organizatiei Judetene Braila a Partidului Social Democrat), Teodorescu Gheorghe (actionar S.C. Insomar) si Barac Viorel (director al S.C. Interagro SA), se arata in comunicatul DNA.

In cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a Partidului Social Democrat (PSD), pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la inculpatul Niculae Ioan, patron al S.C. Interagro SA, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD.

Pe parcursul cercetarilor s-a stabilit ca, din cei 1.000.000 euro, s-a platit efectiv suma de 641.730 lei, aproximativ 150.000 euro, folosindu-se drept paravan un contract incheiat intre societatea controlata de Ioan Niculae si S.C. Insomar. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, si anume finantarea unui partid politic cu incalcarea dispozitiilor legale.

Contractul propriu zis si actele aferente (procesul verbal de receptie, facturi) au fost incheiate de inculpatii Barac Viorel si Teodorescu Gheorghe, cu mijlocirea inculpatului Ioan Niculae. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sector 1 Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.