Afla ce sume au fost cheltuite in 2011, de parlamentarii Romaniei, pentru deplasarile in strainatate.

Vizitele in strainatate ale deputatilor din luna octombrie 2011 au costat bugetul Camerei 280.379 lei, adica peste 65.000 de euro, pentru 32 de actiuni in afara tarii.

Suma cea mai mare alocata a fost de 37.816 lei, la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, la Strasbourg, la care au participat cinci deputati.

Deputatii au facut vizite Doha, capitala Quatarului (Ciprian Luca), Varsovia (Marius Spinu si Tudor Ciuhodaru), Stockholm (Iulian Iancu si Istvan Antal), Limassol (Dan Zatreanu), Dubrovnik (Rodica Nassar, Victor Paul Dobre si Miron Ignat), pe langa destinatiile uzuale, precum Bruxelles, Paris, Strasbourg, scrie MEDIAFAX.

Korodi Attila, Valeriu Zgonea, Victor Paul Dobre, Iulian Iancu au fost printre deputatii care au fost, in octombrie 2011, in cel putin doua vizite in strainatate.

189.620 lei pentru 31 de deplasari in strainatate

- Cea mai scumpa a fost vizita in SUA a vicepresedintelui Senatului Cristian Diaconescu. Pentru o saptamana in SUA, Senatul a cheltuit 22.464 lei, din care 2.055 diurna, 3.133 cazarea si 17.275 transportul.

- Fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a fost intr-o vizita de lucru la Bruxelles, suma alocata de Senat pentru cele trei zile fiind de 10.715 lei.

- Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost cinci zile in Quatar, la o sesiune a comisiei mondiale de etica a stiintei tehnologiei, pentru care Senatul a cheltuit 10.850 lei.

- Raymond Luca a cheltuit pentru deplasare in SUA, circumscriptia electorala in care a fost ales senator, 7.175 lei.

- Sorin Constantin Lazar a fost singurul senator care a fost in octombrie in doua deplasari in strainatate, in Cipru, unde a participat la Forumul Consiliului European pentru viitorul democratiei, si in Franta.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.