Premierul Boc a declarat, luni, ca prioritatile PDL in 2012 sunt locurile de munca, modernizarea statului prin revizuirea Constitutiei, reorganizarea administrativa, Legea Sanatatii, reforma companiilor de stat, consolidarea reformei fiscale, cheia succesului fiind parteneriatul cu Traian Basescu.

El a aratat ca in Constitutie trebuie prevazute reducerea numarului de parlamentari, Parlamentul unicameral precum si deciziile luate in Acordul financiar-european. Presedintele PDL a spus ca reorganizarea administrativ-teritoriala trebuie finalizata in 2012 si ca extrem de importanta este adoptarea Legii sanatatii.

Potrivit lui Boc, companiile de stat trebuie sa aduca bani la buget, nu sa consume bani de la buget si acest lucru se poate face printr-o reforma programata de Guvern.

In privinta consolidarii reformei fiscale, Emil Boc a spus ca vor fi indeplinite obiectivele stabilite in bugetul de stat privind incadrarea in tinta de deficit si cresterea economica. [Citeste si Boc: Voi demisiona daca tintele economice nu vor fi indeplinite]

El a mai spus ca din perspectiva locurilor de munca se impun masuri privind absorbtia fondurilor europene si sustinerea investitiilor. Prim-ministrul a aratat ca din fondurile europene se vor realoca bani pentru reabilitarea blocurilor de locuinte si va fi sustinut mediul de afaceri prin garantii de stat si programe guvernamentale, conform MEDIAFAX.

Boc vrea mai multe actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale

Premierul a aratat ca aceste masuri vor permite asigurarea stabilitatii tarii in contextul europen dificil si ca PDL trebuie sa explice mai bine in 2012 masurile luate pana acum de Guvern.

Emil Boc a spus ca Guvernul Tariceanu a luat masuri in 2008 care au deschis calea colapsului economic, explicand ca a majorat intr-un singur an cheltuieli permanente cu pensiile si salariile fara a avea venituri permanente.

El a mai aratat ca proiectele PDL de modernizare a Romaniei si de asigurarea locurilor de munca se vor realiza in parteneriat cu presedintele Traian Basescu, aceasta fiind "cheia succesului".

Citeste si: Prioritatile legislative ale PDL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.