Presedintele interimar al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro Tibor, afirma ca PPMT propune celorlalte formatiuni maghiare din Romania, UDMR si PCM, sa prezinte candidati comuni la alegerile parlamentare partiale anticipate care vor avea loc in sase colegii uninominale.

"Sunt in tara sase colegii de deputati si senatori unde mandatele care au fost detinute de reprezentanti ai UDMR sunt vacante din diferite motive si unde se vor desfasura alegeri preliminare (alegeri parlamentare partiale anticipate - n.r.). Partidul Popular Maghiar din Transilvania a propus deja celorlalte formatiuni politice ale maghiarilor din Transilvania desemnarea unor candidati comuni in aceste colegii. Noi ne-am gandit sa fie candidati care sa nu fie corupti, sa fie deasupra partidelor si sa fie buni cunoscatori ai realitatilor si problemelor din zonele respective", a afirmat intr-o conferinta de presa, liderul interimar al PPMT, Toro Tibor.

Toro Tibor a adaugat ca, deocamdata, propunerea unui candidat comun a fost refuzata de conducerea UDMR Bihor, judet unde a ramas vacant mandatul de deputat din colegiul Valea lui Mihai, dupa ce persoana aleasa in 2008, Lakatos Peter, a devenit, la finele anului trecut, consilier la Curtea de Conturi a Romaniei.

"Deocamdata, propunerea a fost refuzata foarte lejer si fara sa se analizeze problemele de catre liderii UDMR din Bihor", a spus presedintele interimar al PPMT, citat de MEDIAFAX.

Toro a precizat ca, totusi, PPMT mai asteapta un raspuns pozitiv si spera in gasirea unor "candidati care sa corespunda acestui portret-robot pe care l-am facut".

Pe de alta parte, presedintele CNMT, Tokes Laszlo, a comentat refuzul UDMR Bihor de a prezenta un candidat comun la alegerile parlamentare partiale din colegiul Valea lui Mihai. "Intr-un fel, acest refuz ne onoreaza, pentru ca in UDMR Bihor sunt multi politicieni corupti", a conchis Tokes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.