Consilierul prezidential Bogdan Manoiu a preluat atributiile Ancai Ilinoiu la Cotroceni, urmand sa coordoneze Departamentului Relatii Internationale, numele acestuia fiind inscris pe site-ul presedintiei la rubrica "Administratia Prezidentiala".

Departamentul Relatii Internationale este o structura in cadrul Administratiei Prezidentiale care asigura indeplinirea atributiilor ce revin presedintelui in domeniul politicii externe. Departamentul Relatii Internationale realizeaza abordarea strategica a evolutiilor si evenimentelor pe plan international care necesita implicarea autoritatilor romane si monitorizeaza activitatea institutiilor publice implicate in elaborarea actiunilor de politica externa ale presedintelui, potrivit informatiilor postate pe site-ul Presedintiei.

De asemenea, Departamentul este responsabil pentru intocmirea calendarului vizitelor in tara la nivel de sef de stat si ale presedintelui in strainatate, precum si de elaborarea de proiecte de pozitie ale presedintelui pe probleme de politica externa, potrivit MEDIAFAX.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Europene Bogdan Manoiu, fost sef al DAE, a fost numit in functia de consilier prezidential la 21 decembrie, prin decret semnat de presedintele Basescu. Bogdan Manoiu ocupase pana in acel moment functia de secretar de stat in cadrul MAEur. El a fost anterior seful DAE, structura care s-a integrat in MAEur.

De la 1 ianuarie 2012, Anca Ilinoiu, care coordona Departamentul pentru Relatii Internationale si care lucra la Cotroceni de la inceputul primului mandat de sef al statului al lui Traian Basescu, a plecat din functie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.