Noul Cod de procedura civila intra in vigoare la 1 iunie, a declarat, intr-o conferinta de presa, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

"In 2012 vom pune in aplicare noul Cod de procedura civila, cu termen in iunie", a spus ministrul Justitiei. Predoiu a adaugat ca noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justitiei.

Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul ca Romania a facut demersuri pentru imbunatatirea procedurilor judiciare si ca autoritatile romane au intreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare si a continuat pregatirile pentru intrarea in vigoare a patru Coduri noi, potrivit MEDIAFAX.

Pentru cresterea ritmului reformei judiciare in urmatoarea perioada, CE spunea ca Romania ar trebui sa adopte un plan de implementare a Codului civil si pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedura civila si de procedura penala-n.r.) care urmeaza a fi introduse in 2012 si sa creeze un cadru de cooperare impreuna cu magistratii si cu societatea civila pentru a facilita ajustarile structurale necesare ale sistemului judiciar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.