Stim ca suna ciudat, dar asa este. O unitate a Serviciul Roman de Informatii (SRI) a achizitionat cateva zeci de prezervative care urmeaza sa fie folosite impotriva coletele explozive.

Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, folosirea prezervativelor in cadrul acestei unitati a SRI nu are nicio legatura cu modul pentru care au fost create.

"Prezervativele se folosesc la disruptor. Aceasta masinarie trage in dispozitive explozive improvizate, iar proiectilul este de obicei compus din apa sau gel balistic, nisip sau bile, care se introduc cel mai bine in prezervativ. Acesta se baga pe teava si se trage", a spus Marius Bercaru, scrie incont.ro.

Conform unei lucrari de specialitate a maiorului Vasile Voicu, cele mai eficiente proiectile folosite pentru anihilarea explozivilor din coletele teroriste cu invelis de carton sunt acelea din apa introdusa intr-un balon de cauciuc.

Daca insa vorbim de dispozitive explozive improvizate cu invelis metalic, proiectilul folosit consta in bile de plumb sau nisip introduse de asemenea in baloane de cauciuc. Si pentru ca proprietatile elastice si, totodata, de rezistenta ale prezervativelor sunt cunoscute, probabil ca este si motivul pentru care unitatea SRI a hotarat sa le foloseasca in locul baloanelor clasice, scrie Ziarul Ring.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.