Europarlamentarul PDL Cristian Preda afirma, potrivit RFI, ca nu se da in laturi de la batalia pentru Bucuresti, insa PDL ar trebuie sa anunte un candidat la Primaria Capitalei.

Europarlamentarul propune un sistem de alegeri primare la PDL, care implica anuntarea intentiei de a candida la Primaria Capitalei a diversilor membri ai organizatiei din Bucuresti.

"Cred ca dupa acest anunt, fiecare dintre candidati ar trebui sa-si faca o mica, de ce nu, campanie interna, intalnindu-se cu cetatenii si-n primul rand cu membrii de partid, urmand ca la o data cat mai aproape, eu stiu, in februarie, sa se faca un soi de vot, inclusiv deschis cetatenilor din afara partidului, pentru a desemna candidatul cel mai bun. Nu cred ca sondajele ar putea fi mai bune decat aceste alegeri interne, care sunt o solutie clasica, folosita si in Europa si in America si care ne-ar permite sa iesim din starea de letargie in care suntem la Bucuresti, unde nu avem o voce care i se opuna lui Sorin Oprescu", a declarat Preda la RFI.

Cristian Preda considera ca Oprescu sta bine in sondaje, pentru ca nu are un adversar. "Sorin Oprescu este singur, este un vaslas care merge in sensul curentului, el intretine toate asteptarile populiste ale publicului bucurestean si vasleste in directia curentului. Evident ca sta bine in sondaje, daca nimeni nu-i spune unde a gresit, daca nimeni nu-i opune proiecte", spune Preda, citat de MEDIAFAX.

Intrebat de RFI de ce nu isi anunta candidatura la Primaria Capitalei, Cristian Preda a raspuns: "Pentru ca nu poti sa anunti, daca nu stii metoda, nu poti sa te apuci sa gatesti, daca n-ai reteta. Nu ma dau in laturi pentru a participa la aceasta batalie pentru Bucuresti, pentru ca eu consider ca orasul meu, sunt nascut aici si ma simt bucurestean, orasul meu merita ceva mai bun decat Oprescu. Haideti sa visam putin", a mai spus Preda.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.