USL considera ca existenta restrictiilor pentru muncitorii romani in unele state UE certifica slaba capacitate a coordonatorilor politicii externe romanesti de a duce o campanie sustinuta si cu rezultate, de sprijinire a romanilor aflati in cautarea unui trai mai bun.

"USL considera decizia Italiei de a ridica restrictiile impuse cetatenilor romani ca fiind absolut fireasca, dat fiind aportul substantial adus de muncitorii romani in ultimii ani la dezvoltarea economiei italiene. USL isi exprima, totodata, regretul ca aceasta decizie nu a venit mai devreme, in conditiile in care masurile de restrictie a pietei muncii s-au dovedit inutile si contrare principiilor europene privind libera circulatie a fortei de munca", afirma USL, potrivit MEDIAFAX.

Uniunea atrage atentia ca in UE exista si alte state care au introdus restrictii pentru muncitorii romani.

"In numeroase state europene precum Austria, Belgia, Franta, Germania, Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Luxemburg, Malta si Spania accesul cetatenilor romani pe piata muncii este restrictionat. Existenta restrictiilor pentru muncitorii romani certifica slaba capacitate a coordonatorilor politicii externe romanesti de a duce o campanie sustinuta si cu rezultate, de sprijinire a romanilor aflati in cautarea unui trai mai bun, in afara granitelor. Din pacate, lipsa de preocupare a actualei puteri pentru problemele curente ale cetatenilor romani se manifesta nu doar cu privire la cei care locuiesc in Romania, si se confrunta cu politicile severe ale actualei guvernari, ci si cu privire la cei din Diaspora, vazuti doar ca votanti siguri, sensibili la propaganda ieftina portocalie", precizeaza USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.