Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca o alianta pentru guvernare intre partidele PDL si PSD ar fi un lucru rau din perspectiva filosofiilor economice.

El este de parere ca daca PDL va obtine 20% dupa alegeri ar putea accepta pozitia de partid minor intr-o coalitie, iar o alianta PDL-PNL ar putea dezvolta un proiect comun. Preda considera ca o coalitie inteligenta ar fi una care este bazata pe un proiect economic solid si nu pe retorica radicala sau pe refuzul compromisului.

“Intotdeauna alegerile ne aduc o surpriza si vedeti, daca vrem mai multa previzibilitate, ar trebui ca noi, in partidele politice, sa exprimam clar aceste optiuni politice, pentru ca poate publicul vrea sa ne voteze si in functie de ce facem dupa alegeri, nu numai in functie de ce promitem inainte”, a declarat europarlamentarul la RFI.

Afirmatiile lui Preda vin in conditiile in care anterior fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca in 2013 la guvernare va fi o coalitie PSD-PDL, la care va participa, probabil, si UNPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.