Subprefectul de Mehedinti, Ioan Suru, a emis un ordin de incetare a mandatului de primar al primarului Orsova, Constantin Bragaru (PDL), in cazul caruia ANI a constat, in iulie 2011, ca s-a aflat in incompatibilitate.

In Ordinul semnat marti de subprefectul de Mehedinti se precizeaza ca mandatul inceteaza dupa ce a fost constata starea de incompatibilitate in perioada 25 iunie 2008 – 19 ianuarie 2009, cand Bragaru a fost, in acelasi timp, primar si administrator la societatea comerciala S.C. Cobra SRL.

Suru a declarat, marti, ca atributiile primarului din Orsova vor fi preluate de viceprimarul municipiului, dupa care Consiliul Local va stabili un alt viceprimar, informeaza MEDIAFAX. Subprefectul a precizat ca a semnat Ordinul in lipsa prefectului, care este in concediu.

Ioan Suru a mai precizat ca in cazul lui Constantin Bragaru au fost incalcate prevederile articolelor 87 si 91 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice.

Constantin Bragaru a fost informat in decembrie 2010 despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale, iar in iunie 2011 i s-a comunicat ca au fost identificate diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate. In 7 iulie, Bragaru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

In acest caz, evaluarile au demarat in 17 noiembrie 2010, ca urmare a sesizarilor formulate de catre Institutia Prefectului Mehedinti si Primaria Municipiului Orsova, cu privire la posibila incalcare a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre ediul Bragaru.

Inspectorii de integritate au constatat ca acesta a fost in incompatibilitate in perioada 25 iunie 2008 – 19 ianuarie 2009, deoarece a detinut simultan calitatea de primar la Municipiului Orsova si functia de administrator la SC Cobra SRL.

Totodata, sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Constantin Bragaru a infractiunilor de fals in declaratii, deoarece nu a mentionat, in declaratia de interese depusa dupa validarea mandatului de primar functia de administrator detinuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.