Mai multi lideri PSD se asteapta ca in perioada urmatoare unii dintre membrii marcanti ai partidului sa fie deferiti justitiei, printre acestia numarandu-se si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, in cazul caruia ICCJ ar putea pronunta, sustin surse PSD, o condamnare cu suspendare.

Liderii PSD au declarat ca, potrivit unor informatii din cercurile politice, se asteapta ca Adrian Nastase sa primeasca pe 7 decembrie, de la completul de judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, o sentinta de condamnare cu suspendare in dosarul cunoscut sub numele "Matusa Tamara".

De asemenea, o parte a conducerii PSD suspecteaza ca in primele luni ale anului 2012 si asupra altor cativa lideri centrali sa fie deschise de catre procurori dosare anticoruptie, transmite MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, daca informatiile despre o posibila sentinta cu condamnare in dosarul "Matusa Tamara" se adeveresc la pronuntarea de catre ICCJ, liderii PSD nu vor face "front comun" in jurul lui Adrian Nastase.

"Daca va fi condamnare, chiar si cu suspendare, nu mai avem cum sa facem zid in jurul lui. Cata vreme actiunea era inca la stadiul cercetarii penale sau al actiunii in instanta, se poate vorbi de caracterul politic al dosarului, dar cand s-a pronuntat justitia, nu mai putem face asta. Oricum, impactul public nu va fi mare, pentru ca Nastase a fost indeajuns de abil sa duca acuzele procurorilor in derizoriu, iar intrumentarea a durat prea multi ani ca sa mai constituie ceva spectaculos. Dar, ca sa iesim toti din conducerea PSD si sa spunem ca este nevinovat", a declarat unul dintre liderii PSD.

Statutul PSD prevede si posibilitatea autosuspendarii, in cazul in care membrul de partid in cauza este cercetat sau condamnat penal pentru infractiuni incompatibile cu functa detinuta in partid.

Nastase scapa de doua dosare penale

  • Ponta crede in nevinovatia lui Nastase

Ponta a spus ca nu cunoaste care ar putea fi decizia completului de judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cazul lui Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara".

"Nu cunosc, evident, care va fi decizia judecatorilor. Insa sunt convins ca i se va da dreptate lui Adrian Nastase si sentinta va dovedi, pe baza probelor administrate, ca domnul Nastase nu este vinovat de acuzele care i-au fost aduse de procurori", a declarat presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.