Boc a numit un nou presedinte la ANOFM, dupa arestarea lui Silviu Bian.

Elvira Rodica Andronescu, fost consilier judetean PDL in judetul Alba, a fost numita de premierul Emil Boc in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, post ramas vacant din luna octombrie, dupa demiterea lui Silviu Bian, arestat cu acuzatia de luare de mita.

Pana in prezent, atributiile de ordonator de credite al institutiei au fost indeplinite de Iulia Circei, transferata in urma cu o luna din postul de inspector guvernamental in cel de secretar general la ANOFM, potrivit MEDIAFAX.

Fostul presedinte ANOFM Silviu Bian a fost trimis in judecata, fiind acuzat de procurorii anticoruptie de luare de mita, in forma continuata.

In rechizitoriul trimis instantei de judecata, procurorii anticoruptie noteaza ca incepand cu data de 1 iulie 2010, la Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu Rasnov se afla in derulare doua proiecte destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri europene respectiv "Pregatirea aprofundata, continua in serviciul public de ocupare – PACSPO" si "Invatamant continuu aprofundat pentru Romania - ICAR" pentru care a fost alocata finantarea maxim admisa in cuantum de cinci milioane de euro pentru fiecare proiect.

In perioada decembrie 2010 – octombrie 2011, mai arata sursa citata, Silviu Bian, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si al Consiliului de administratie din cadrul ANOFM, a primit suma totala de 1.058.500 de lei, echivalentul a aproximativ 250.574 de euro, si 22.000 de euro de la opt angajati in cadrul proiectelor PACSPO si ICAR pentru a vira 25 la suta din costul proiectelor reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Din suma totala pretinsa, in 15 octombrie, Bian a primit de la aceiasi functionari, prin intermediul lui Ristea, 82.000 de lei, reprezentand o parte din retributiile aferente lunii septembrie. Cu aceasta ocazie, procurorii anticoruptie au organizat o actiune in urma careia l-au prins pe Bian in flagrant delict primind banii.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.