Procurorul general Ilie Botos si-a mai indulcit, ieri, declaratiile cu privire la telefonul pe care l-a primit de la premierul Calin Popescu Tariceanu in cazul omului de afaceri liberal Dinu Patriciu. Intrebat de ce nu a informat imediat Consiliul Superior al Magistraturii despre convorbirea cu Tariceanu, Botos a precizat ca telefonul premierului "nu tinea de presiuni pe procurori" si ca lui Tariceanu nu i-au fost furnizate informatii despre ancheta in cazul lui Patriciu.

Procurorul general a mai spus ca, la o jumatate de ora dupa ce a fost sunat de catre premierul Tariceanu, el i-a dat telefon presedintelui Traian Basescu pentru a-l informa. "Motivul pentru care i-am telefonat ulterior presedintelui a fost datorat faptului ca, in aceasta investigatie, era o serie intreaga de structuri angrenate, care erau de competenta, din structurile Executivului. Presedintele a fost informat punctual, legat de continutul discutiei", a adaugat Botos.

Boc zice ca si el ar fi sunat la Botos

La doua zile dupa ce l-a criticat pe premierul Calin Popescu Tariceanu pentru ca a dat telefon procurorului general al Romaniei Ilie Botos, presedintele PD Emil Boc si-a schimbat total punctul de vedere. Ieri, succesorul presedintelui Traian Basescu la sefia PD a declarat ca Tariceanu nu a gresit si ca este normal ca acesta sa se informeze. "Este normal ca, la nivel institutional, sa existe o comunicare. Probabil ca as fi facut acelasi lucru si eu daca era vorba de un fapt pe care nu-l cunosteam", a afirmat Boc.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.