Concluzia sedintei Comitetului Executiv National al PSD a fost excluderea lui Mircea Geoana din partid, dar ce s-a intamplat in cele aproape 4 ore ale audierilor.

  • Geoana: Iliescu si Nastase il “gireaza” pe Ponta

Surse din Comitetul Executiv National al PSD au declarat, marti, ca Mircea Geoana le-a reprosat, in timpul sedintei, lui Ion Iliescu si lui Adrian Nastase ca il "gireaza" pe Victor Ponta in tentativa acestuia de a-l exclude din partid.

"Adrian, acum vad ca il girezi pe Victor, dar la Congres (din 2010 – n.r.) ti-a fost frica sa te bagi cu Ponta", i-a spus Geoana lui Nastase, potrivit surselor citate de MEDIAFAX.

Geoana a refuzat propunerea facuta, la inceputul discutiei, de Ponta, de a accepta sa ii cedeze vicepresedintelui Ioan Chelaru presedintia Senatului.

  • Vanghelie a vrut un congres extraordinar

Marian Vanghelie a acuzat modul in care este tratat Mircea Geoana, asupra caruia exista o propunere de excludere din partid, presedintele Victor Ponta i-a raspuns: "Daca propui sa facem Congres, acum supun la vot. (...) Marian, hai sa fim seriosi, nu ma lua cu smecherii, ca eu sunt de la Gara de Nord, nu din Sectorul 5", i-a spus Ponta lui Vanghelie.

Sursele mentionate au aratat ca Vanghelie a ezitat sa faca o propunere concreta privind convocarea unui congres extraordinar, afirmand ca ar fi utila organizarea doar a unui Consiliu National.

  • Cine au fost cei 5 care s-au opus excluderii?

Marian Vanghelie, Oana Mizil, Adrian Popescu, Bunea Stancu si Dumitru Buzatu au fost, printre cei care, explicit sau voalat, s-au opus excluderii lui Mircea Geoana.

Surse din CEX au declarat, marti, ca printre cei care au fost, la discutiile pe cazul Geoana, s-au opus propunerii de excludere a acestuia din partid, cei mai vehementi impotriva excluderii fostului presedinte PSD din partid s-au numarat Oana Mizil, Dan Marian Vanghelie si Adrian Popescu.

Printre sustinatorii lui Geoana s-au aflat si Ion Prioteasa, presedinte CJ Dolj, si Constantin Boscodeala, primar al municipiului Buzau.

Citeste si:
Dancila, in CExN al PSD: Nu imi voi da demisia. Nu iesim de la...
Dancila, in CExN al PSD: Nu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.