Senatorii din comisiile juridica si pentru drepturile omului au amanat, marti, pentru a treia oara, dezbaterea rapoartelor privind activitatea CNI si ANI.

Membrii comisiilor au decis, cu 12 voturi "pentru" si un vot "impotriva", apartinand senatorului PDL Iulian Urban, sa solicite, prin intermediul CNI, informatii suplimentare ANI privind activitatea acestei institutii in ultimii trei ani.

De la sedinta comisiilor a lipsit, din nou, presedintele ANI, Catalin Macovei, parlamentarii hotarand, prin vot, ca acesta sa fie invitat, din nou, sa participe la discutiile privind raportul ANI, informeaza MEDIAFAX

In timpul dezbaterilor, presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Gyorgy Frunda, a criticat absenta lui Macovei, in plus el acuzand ANI ca ar face "presiuni" prin intermediul mass-media asupra comisiei pe care o conduce prin acuzele aduse senatorului Sorin Constantin Lazar ca se afla intr-un conflict de interese deoarece si-a angajat fiul.

Referitor la absenta conducerii ANI de la sedinta din comisii, presedintele CNI, Cyntia Curt, a subliniat ca numai Consiliul este subordonat Senatului, in timp ce ANI este o autoritate autonoma.

Ea a aratat ca infiintarea CNI a fost decisa de Legislativ tocmai pentru a fi impiedicata imixtiunea politiciului in activitatea Agentiei.

"Daca considerati ca legea ANI nu este perfecta, este la latitudinea dumneavoastra de a o modifica", a tinut sa precizeze Curt.

Senatorii din cele doua comisii parlamentare aveau pe ordinea de zi de marti dezbaterea Raportului de activitate si a Raportului de audit extern al managementului Agentiei Nationale de Integritate pe anul 2010, Raportul Consiliului National de Integritate privind activitatea desfasurata in perioada iulie 2007 - iunie 2010 si Raportul privind progresele inregistrate de catre CNI, in cadrul mecanismului de cooperare si verificare, in perioada 1 august 2010 - 15 martie 2011.

Citeste si:
Dan Negru, despre Revelionul 2023: „Mulțumesc pentru toți anii ăștia”
Dan Negru, despre Revelionul...

Potrivit deciziei senatorilor, aceste documente vor fi discutate peste doua saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.