Procurorii din cadrul Departamentului National Anticoruptie au la dosar declaratia unui martor care sustine ca a avut acces la inregistrarea audio a sedintelor Delegatiei Permanente

Procurorii au, incepand de ieri, in dosarul stenogramelor o prima marturie care atesta faptul ca documentele sunt autentice si ca au existat inregistrari audio ale sedintelor PSD. Directorul agentiei de stiri Romnet, Florin Hozoc (foto) , ne-a declarat ca a fost audiat la Parchetul General, unde le-a spus procurorilor ca a avut acces la astfel de probe, care demonstreaza ca stenogramele nu sunt doar niste transcrieri dupa casete inregistrate in timpul Delegatiilor Permanente.

Hozoc a adaugat ca le-a oferit, de asemenea, anchetatorilor o descriere amanuntita din partea surselor despre procedurile tehnice si circumstantele inregistrarilor si transcrierilor. "Am spus ca nu detin niciun fel de inregistrari audio care sa confirme stenogramele, dar am descris probele", a spus Hozoc. Acesta ocupa, acum, si functia de consilier in Ministerul Sanatatii, iar Agentia Romnet, pe care o conduce, apartine deputatului PNL Cristian Boureanu, care a fost si el audiat la Parchet in urma cu o luna, tot in dosarul stenogramelor.

"Mi-au sugerat sa divulg sursele"

Florin Hozoc ne-a declarat ca a fost chemat la Parchet printr-o metoda atipica: "Am fost citat prin telefon". "Mi-au sugerat ca ar fi bine sa le divulg numele surselor ca sa nu ma acuze de favorizarea infractorului si am refuzat. Am spus procurorului ca eu am un angajament fata de surse ca le voi garanta anonimatul, dar cunosc niste persoane din PSD care stiu cine sunt sursele si care nu au angajament de confidentialitate: Geoana, Nastase, Mitrea.

In mai multe randuri mi s-a atras atentia ca as putea fi acuzat de favorizarea infractorului... si am raspuns ca imi asum pedeapsa cea mai mare prevazuta de Codul Penal, dar eu imi tin cuvantul. Dupa refuzul meu, discutia s-a purtat pe tema probelor pe care mi le-au oferit sursele, in demonstratia ca stenogramele sunt reale", a adaugat Hozoc. El a mai spus ca le-a precizat procurorilor ca nu i s-au solicitat foloase materiale sau nemateriale din partea surselor.

Confirmari neoficiale

Pana acum, existenta inregistrarilor audio nu a fost confirmata decat neoficial, in dialogul prin e-mail purtat in luna august de "Evenimentul zilei" si asa-zisa "sursa 0".

Atunci, anonimul care trimitea e-mailuri de pe o adresa care incepea cu "meminescu@" avertiza ca, in cazul in care Adrian Nastase sau Dorina Mihailescu nu recunosteau ca stenogramele sunt reale, va da publicitatii inregistrarea audio a unei sedinte a Delegatiei Permanente a PSD. "Sursa 0" a renuntat insa la aceasta idee, transmitandu-ne tot prin "meminescu" faptul ca s-a razgandit.

Liderii PSD au negat, la unison, existenta stenogramelor, cu o exceptie: secretarul general Miron Mitrea, care a admis ca cel putin o parte dintre dialogurile consemnate in acele documente sunt reale. In prezent, doi fosti sefi ai PSD, Rodica Stanoiu (ex-ministru al justitiei) si Florin Georgescu sunt urmariti penal in dosarul stenogramelor, ambii fiind acuzati de trafic de influenta.

O colectie de documente scandaloase

Stenogramele PSD, care au "explodat" in presa in luna noiembrie a anului trecut, contin dialoguri scandaloase pe care liderii PSD le-ar fi purtat in Delegatiile Permanente.

Stenogramele demonstreaza tentativele fostului partid de guvernamant de a controla politic justitia si presa (atat televiziunea publica, cat si mass-media privata), precum si modul in care PSD intelegea sa-si atraga electoratul prin "pomeni" din banii publici.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.