Fostul prim-vicepreședinte al PDL, Adriean Videanu, spune ca partidul ar trebui sa ceara guvernului Boc sa aiba mai mult curaj.

"Este un partid un pic anchilozat, din pacate, fara vlaga cum se spune. Dar nici nu poate, pentru ca, in mod normal, un partid aflat la guvernare trebuie sa sustina politicile Guvernului, el trebuie sa sustina Guvernul. Nu trebuie sa poata sa vina sa aiba initiative", a declarat Adriean Videanu la Realitatea Tv, potrivit evz.ro.

El a precizat ca responsabilitatea nu-i apartine exclusiv premierului Emil Boc deoarece acesta "nu e un one man show care le stie pe toate".

Videanu a reluat propunerile pe care in urma cu un an cand era in conducerea PDL le-a discutat cu FMI, precizand ca spera sa fie preluate acum de partid, mai ales ca "cifrele se potrivesc". Este vorba de majorarea salariului minim, reducerea contributiilor sociale de la 44% la 41% si micsorarea cotei unice pana la 12%, conform gandul.info.

"Avem in Romania un salariu minim care e folosit numai pentru evaziune fiscala. Salariul minim e mult prea mic, iar CAS e mult prea mare. Nu poti diminua economia subterana doar prin masuri de coercitie", a spus Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.