Vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ca, din punctul sau de vedere, nimeni nu se poate indoi de existenta Tinutului Secuiesc si ar vrea ca cineva sa ii explice care e problema cu acest tinut, intrucat nu poate fi "bagat in traista si dus undeva".

Borbely Laszlo a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, ca discutiile referitoare la Tinutul Secuiesc sunt binevenite, insa "nimeni nu poate pune sub semnul intrebarii" existenta acestuia, chiar daca autoritatile din Covasna nu ar fi propus organizarea unui referendum in acest sens, transmite MEDIAFAX.

"Se discuta foarte mult si e bine sa se discute. De ce? Pentru ca oricine, orice ar spune - si dupa parerea mea acest lucru nu depinde de referendumuri, e sincer parerea mea personala daca vreti - Tinutul Secuiesc exista si nimeni nu poate pune sub semnul intrebarii acest lucru, asa cum exista Tinutul Motilor, asa cum exista Tara Barsei, asa cum exista Oltenia sau alte regiuni istorice", a declarat Borbely Laszlo.

In opinia acestuia, problema creata in jurul intentiei autoritatilor covasnene de a organiza referendumul pentru Tinutul Secuiesc este artificiala, creata de politicienii romani care vor sa-si majoreze capitalul electoral.

"In ceea ce ma priveste, nu am nicio emotie suplimentara pentru ca, de cand suntem aici si romani si maghiari si alte nationalitati, pentru mine acest tinut are o traditie, o cultura care exista si nu este impotriva altora. Dati-mi voie sa va pun si eu o intrebare, nu trebuie neaparat sa-mi raspundeti. Care-i problema cu acest Tinut Secuiesc? Sa-mi explice cineva care-i problema? Il bagam in traista si ducem undeva acest tinut? Care-i problema? Eu cred ca este o problema artificiala creata de unii politicieni care in 2011 inca mai cred ca pot face o campanie si sa mai castige 0,5 la suta din voturi. Vorbesc de politicienii romani, care acum s-au aliniat asa, intr-un consens national", a afirmat Borbely Laszlo.

Prefectul judetului Harghita, Ladanyi Laszlo Zsolt, prezent la intalnirea ministrului Borbely cu presa, a declarat ca, in cazul in care s-ar organiza un referendum pentru stabilirea granitelor Tinutului Secuiesc si in Harghita, ar aplica legea si ar ataca demersul in contencios administrativ.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.