Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Romania nu a recunoscut si nu recunoaste independenta Kosovo si ca, pentru moment, nu exista nicio analiza care ar putea spune ca Romania ar trebui sau ar putea recunoaste Kosovo.

"Un lucru extrem de important pentru noi este legat de evolutia situatiei din provincia sarba Kosovo. Romania nu a recunoscut si nu recunoaste independenta Kosovo si credem ca o solutie negociata, in care sarbii din Kosovo, in orice caz, trebuie sa aiba sentimentul ca institutiile sarbesti ii servesc si ii protejeaza, trebuie sa existe", a declarat Traian Basescu.

El a facut aceasta afirmatie in timpul unei declaratii de presa sustinute alaturi de omologul sau sarb, Boris Tadic.

Basescu a mai spus ca, pentru moment, "nu exista nicio analiza care ar putea spune ca Romania ar trebui sau ar putea sa recunoasca Kosovo".

"Ne mentinem pozitia afirmata inca de la inceputul acestei dispute. Nu avem conditii pozitive pentru Kosovo", a conchis seful statului roman, citat de MEDIAFAX.

Seful statului roman se afla intr-o vizita de stat de doua zile in Serbia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.