Seful statului a scris presedintilor Camerelor, revenind asupra solicitarii de a se acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a legilor asistentei sociale si numirilor la ICCJ, cerand de asemenea urgentarea adoptarii altor acte normative din domeniul juridic.

Presedintele Traian Basescu a trimis, luni, o noua scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care revine asupra "rugamintii" de a acorda o atentie deosebita in adoptarea modificarilor la statutul judecatorilor si procurorilor si a legii asistentei sociale.

"Revin cu aceasta scrisoare asupra unei rugaminti adresate dumneavoastra in data de 20 octombrie 2011, de a acorda o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a urmatoarelor proiecte de acte normative: proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara; proiectul legii asistentei sociale", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele Basescu presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Mircea Geoana si Roberta Anastase, potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale.


Seful statului precizeaza ca, pe langa aceste doua proiecte de acte normative, adreseaza rugamintea de a avea in vedere si urgentarea adoptarii urmatoarelor acte normative: proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului penal si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispozitii penale; proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2008 privind Codul Civil, proiectul de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea; proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal (confiscarea extinsa); proiectul de lege pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea imbunatatirii activitatii de valorificare a bunurilor sechestrate sau dupa caz, intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului.

"Toate aceste proiecte, odata adoptate, ar imbunatati cadrul legislativ in materia reformarii sistemului judiciar din Romania si s-ar inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei", se mai arata in scrisoarea sefului statului, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a transmis in 20 octombrie o scrisoare presedintilor celor doua Camere, cerand sa se acorde o atentie deosebita in adoptarea de catre Parlament, cat mai urgent posibil, a proiectului de modificare a Legii statutului magistratilor si a proiectului legii asistentei sociale.

Citeste si: Basescu, un pericol pentru democratie?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.