Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca Uniunea intentioneaza formarea unei platforme civice de centru-stanga, impreuna cu ONG-uri, asociatii de pensionari, sindicate si patronate.

Oprea a afirmat ca UNPR, ca partid de centru-stanga, nu se va "topi" intr-o alta formatiune, si nici nu va fuziona prin absorbtie.

El a anuntat ca UNPR are in vedere constituirea unei platforme civice, din care sa faca parte organizatii ale societatii civile, asociatii ale pensionarilor, structuri sindicale si patronale, dar si eventuale partide.

Oprea a spus ca UNPR a inceput discutiile in acest sens, insa e evitat sa dea exemple.

Presedintele executiv al Uniunii a afirmat ca partidul va merge singur la viitoarele alegeri, avand ca obiectiv obtinerea a minimum 10%.

El a precizat ca, acolo unde PDL sau UDMR au un primar sau presedinte de Consiliu Judetean care se bucura de increderea electoratului, UNPR va merge pe varianta candidatului comun, transmite MEDIAFAX.

Oprea s-a declarat convins ca actuala coalitie guvernamentala va ramane la putere si dupa alegerile din 2012, argumentand ca, in timp ce "liderii populisti" ai opozitiei au mintit si "au tipat la televizor ca nu mai este criza", coalitia a luat masuri de austeritate care, in alte tari europene, abia acum sunt aplicate.

Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a mentionat ca, potrivit evaluarilor organismelor financiare internationale, Romania nu va fi nevoita sa aplice in 2012 noi masuri de austeritate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.