Ponta cere autoritatilor romane sa-i pedepseasca pe vinovati, afirmand ca Igas ar fi trebuit sa se afle la Giurgiu.

"Mi-as fi dorit ca domnul Igas sa fie azi la Giurgiu, sa se implice. Asta e treaba lui, nu idioteniile pe care le spune in rest pe teme politice. Statul roman si autoritatile, care trebuie sa-i pedepseasca pe criminali, trebuie sa-si faca datoria, sa nu se teama de criminali si de infractori si treaba unui ministru de Interne asta ar fi", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a facut comparatia cu Ungaria si a precizat ca Romania este, din pacate, o tara in care nu exista autoritatea statului si in care grupurile interlope sunt mai puternice decat statul roman.

"Intr-un caz la fel de tragic, Ungaria - tara nostra vecina - a demonstrat ca are politie si are justitie. Eu am vorbit aseara cu fosti colegi de-ai mei de acolo, toata lumea este foarte speriata, sunt absolut convinsi ca lucrurile se musamalizeaza pentru ca si politia este speriata de grupul de interlopi implicat in uciderea acelui biet tanar. Fac un apel nepolitic catre politistii din Giurgiu, catre politia din Girugiu, sa-i pedepseasca pe toti cei implicati in aceste fapte abominabile, sa nu se teama de niciun fel de grup interlop", a spus Ponta.

Liderul PSD a aratat ca nu vrea sa politizeze o tragedie, dar isi doreste ca Romania sa arate, asa cum a aratat Ungaria, ca are politie si justitie si criminalii, oricat de puternici si periculosi, sunt sanctionati.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminica dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar - Arseni" din Bucuresti, unde a fost adus in urma unei agresiuni petrecute intr-un local din Giurgiu, la cateva ore de la castigarea meciului cu Dinamo.

In noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a gasit pe acesta cazut in zona ringului de dans, in stare de inconstienta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.