Purtatorul de cuvant al Guvernului condus de premierul Calin Popescu Tariceanu va fi Oana Marinescu, fost jurnalist si consilier al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti. Anuntul a fost facut, sambata seara, de premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa o reuniune informala a Cabinetului, organizata la Sinaia. "Oana Marinescu are experienta jurnalistica si este un om de comunicare", a spus Tariceanu.

Oana Marinescu, in varsta de 28 de ani, si-a inceput cariera ca jurnalist de politica interna, iar, ulterior, s-a specializat in relatii publice, comunicare si analiza politica. In perioada martie 1996-octombrie 1998 a lucrat la cotidianul Ziua, unde si-a si inceput activitatea ca jurnalista, fiind redactor de politica interna. In intervalul 25 octombrie 1998-31 octombrie 2000 a lucrat la ziarul Financiar ca redactor si editor adjunct al departamentului de politica interna si, din mai 2000, ca editor al departamentului de politica interna. Intre 1 noiembrie 2000 si 31 mai 2004 a fost consilier in cadrul Ambasadei britanice la Bucuresti. Initial, a fost consilier politic si de relatii publice pe probleme privind Republica Moldova si Romania. In 2002, dupa deschiderea Ambasadei britanice de la Chisinau, a devenit consilier politic si de presa exclusiv pe Romania.

In aceasta pozitie, o buna parte a activitatii sale a constat in gestionarea comunicarii ambasadei britanice cu presa. Din iunie 2004, a lucrat in calitate de consultant in mai multe proiecte de comunicare publica si analiza. A urmat, in perioada 1994-1998, cursurile Facultatii de Stiinte Politice, cu specializare in limba franceza (Universitatea Bucuresti - lucrare de diploma "L'image du Roi Michel dans la societe Roumaine Post-decembriste"). A participat la mai multe seminarii de pregatire pe teme de comunicare publica si a urmat, din 2000, cursuri postuniversitare la distanta de Comunicare si Relatii Publice la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Oana Marinescu detine un Masterat in Comunicare Politica, obtinut, in 2001-2002, la SNSPA Bucuresti cu lucrarea de disertatie intitulata "Comunicarea diplomatica a Chisinaului cu Moscova, Bucuresti si Kiev". Noul purtator de cuvant al Guvernului vorbeste engleza (fluent), franceza (fluent) si spaniola (mediu) si are ca hobby-uri calatoriile, drumetiile montane, lectura, teatrul, cainii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.