UDMR nu va vota legea votului prin corespondenta, a declarat liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, precizand ca Uniunea nu este de acord cu acest sistem si ca, in aceste conditii, actul normativ nu va trece de Parlament.

"Suta la suta nu vom vota legea votului prin corespondenta. Nu va trece (legea -n.r.) pentru ca nu are cum sa treaca pentru ca nu sunt suficiente voturi", a spus Mate Andras Levente.


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca reprezentantii opozitiei vor pleca din toate functiile detinute daca puterea va adopta Legea votului prin corespondenta, apreciind ca nu are rost nici macar sa mai candideze la viitoarele alegeri.

Si presedintele PNL Crin Antonescu s-a declarat in favoarea unor actiuni parlamentare "radicale" ale opozitiei, mergand pana la parasirea Parlamentului, el opinand ca trebuie vazut "unde si cand" se pot face astfel de demersuri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, la Forumul Romanilor de Pretutindeni, ca legea votului prin corespondenta este "un act asteptat de diaspora romaneasca de 20 de ani" si ca de aceasta lege vor beneficia romanii, "si nu un partid sau altul".

Proiectul legii votului prin corespondenta propus de catre Teodor Baconschi a fost aspru criticat de catre opozitie. De asemenea, si UDMR, partener al PDL in coalitia de guvernare, se opune adoptarii acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.