Guvernul nu dispune de date care sa indice plecarea din Romania a altor companii, dupa Nokia, dar acest lucru este posibil oricand din cauza competitiei globale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Nu avem date in acest moment, dar oricand este posibil sa se intample acest lucru din cauza competitiei globale", a spus Boc.


Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la situatia de la Jucu, ca este vorba despre un fenomen la care Romania trebuie sa se astepte, avertizand ca inchiderile potentiale nu se pot referi numai la fabrica din aceasta localitate, ci si la alte industrii, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca exista si riscul pierderii actualilor potential investitori.

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat insa ca Guvernul nu a primit pana in prezent vreo informare privind intentia unei alte companii, dupa Nokia, de a parasi Romania sau de a inchide o platforma de productie din tara, dar riscul unei delocalizari exista in conditii globale.


Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Vass: Guvernul este in negocieri cu 10 companii care sa compenseze Nokia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.