ANI a cerut Parchetului instantei supreme sa cerceteze un posibil conflict de interese in cazul deputatilor Oana Niculescu Mizil, Sonia-Maria Draghici, Mihai Radan, Stelica Iacob Strugaru si Andras-Levente Mate, care si-au angajat mama, sotia sau copiii la birourile parlamentare.
Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese de catre Oana Niculescu Mizil Stefanescu Tohme, Sonia-Maria Draghici, ambele reprezentante ale Grupului Parlamentar al Partidul Social Democrat, Mihai Radan, reprezentant al Grupului Parlamentar al Minoritatilor Nationale, Stelica Iacob Strugaru, reprezentant al Partidul Democrat-Liberal si András-Levente Mate, reprezentant al Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, se arata intr-un comunicat de luni al ANI.
  • Oana Niculescu Mizil

Evaluarile ANI au inceput in noiembrie 2010, inspectorii de integritate constatand ca Oana Niculescu Mizil Stefanescu Tohme a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, incepand cu data de 29 aprilie 2009 si pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti.
  • Sonia-Maria Draghici

De asemenea, ANI a constatat ca deputatul Sonia-Maria Draghici a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Doru Vladimir Draghici, in perioada 2 martie 2009 - 1 iulie 2009, respectiv din 21 septembrie 2009 si pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor, transmite MEDIAFAX.
  • Mihai Rada

Deputatul Mihai Radan a propus si a avizat incheierea contractelor individuale de munca privind angajarea fiului sau, Liubomir Mile Radan, din 2004 pana in prezent, si a incheiat contractul civil privind angajarea sotiei sale, Elena Radan, in perioada 2006 - 2008, in cadrul Biroului Parlamentar / Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 11 Caras-Severin, potrivit ANI.
  • Stelica Iacob Strugaru

Stelica Iacob Strugaru a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Radu Iacob Strugaru, din 1 iunie 2009 si pana in prezent, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 7 Botosani.
  • András-Levente Mate

András-Levente Mate a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea so?iei sale, Erzsebet Mate, in perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscrip?ia electorala nr. 13 Cluj, se mai arata in comunicatul citat.

Beneficiul patrimonial total obtinut de rudele celor cinci deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese este de 196.332 de lei (aproximativ 46.745 de euro), au precizat reprezentantii ANI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.