Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat ca Romania are 99 la suta sanse sa adere la Spatiul Schengen, precizand ca tara indeplineste toate conditiile impuse.

"Noi trebuie sa strangem randurile pentru ca in 21-22 septembrie vom fi prezenti ca reprezentanti ai Romaniei la Bruxelles pentru a sustine cauza Romaniei de aderare la Spatiul Schengen, cauza pe care sper sa o solutionam asa cum ne dorim cu totii, si anume aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in anul 2011", a spus Igas, citat de MEDIAFAX.

Intrebat ce sanse crede ca are Romania sa fie primita in Spatiul Schengen in acest an, Traian Igas a raspuns ca 99 la suta.

"Indeplinim toate conditiile. Spun 99 la suta pentru ca in viata e bine de fiecare data sa lasi si un loc in care sa te poti retrage la un moment dat. Doar pe vremea raposatului aveam procente de 100 la suta", a spus Igas.

Vineri, Igas declara, intr-o conferinta de presa la Arad, ca aderarea la Spatiul Schengen este o decizie politica si ca mai exista tari care au rezerve.

Tarile cu probleme ar putea fi excluse din Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.