Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ieri ca problema alegerilor anticipate se poate pune oricand intr-un stat democratic, daca nu exista sustinerea parlamentara a majoritatii, dar a tinut sa sublinieze ca pentru echipa sa cel mai bine este sa ramana concentrata asupra obiectivului aderarii europene, la 1 ianuarie 2007.

"Am sa va spun ceva. Dincolo de niste jocuri politice - cand e bine sa facem alegeri anticipate, cand nu e bine, daca momentul aderarii ar fi un moment propice sau nu, scontand pe o crestere de popularitate datorita succesului aderarii - eu cred ca pentru membrii echipei care o conduc cel mai important este acum sa fie concentrati pe atingerea obiectivului aderarii la 1 ianuarie 2007. Restul vom vedea. In aceeasi maniera, va pot spune ca si problema alegerilor anticipate se poate pune oricand intr-un stat democratic. Ea depinde de un singur lucru: de sustinerea parlamentara a majoritatii. Atata vreme cat aceasta sustinere exista, discutia iarasi nu ramane decat pe un camp teoretic. Dar eu nu cred ca Romania are nevoie in aceasta perioada de multa agitatie politica", a precizat seful Guvernului, intr-un interviu acordat Mediafax.

Tariceanu a adaugat ca pentru atingerea obiectivului de aderare europeana (comun pentru Presedintie si Guvern) elementul fundamental este stabilitatea politica. In alta ordine de idei, premierul a admis ca ar putea exista unele modificari in organigrama Cabinetului sau, mentionand in acest sens transformarea actualului Minister al Integrarii Europene intr-un Minister al Afacerilor Europene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.