Presedintele Traian Basescu l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Marele Rabin Menachem Hacohen, intr-o vizita de ramas bun, seful statului spunandu-i acestuia ca "marinarii au o intelegere mult mai corecta a realitatilor".

"Este o placere sa ne intalnim, dar sunt foarte fericit ca va incheiati mandatul. Un rabin este tot timpul la comanda", a spus Traian Basescu, razand la ultima remarca, relateaza MEDIAFAX.

La randul sau, Marele Rabin Menachem Hacohen a afirmat ca a fost si el pe mare, in calitate de capelan, dar ca "este mult mai greu sa fii pe marea politicii".

"Avem o intelegere mult mai corecta a realitatilor ca marinari",
a mai spus Traian Basescu in debutul intalnirii, dupa care jurnalistii au fost invitati sa paraseasca sala, intalnirea desfasurandu-se cu usile inchise.

Menachem Hacohen a indeplinit functia de Mare Rabin al comunitatilor evreiesti din Romania din anul 1997. In 10 martie 2004, Menachem Hacohen a fost distins de catre Ion Iliescu, la acea vreme presedinte, cu decoratia "Meritul Cultural" cu gradul de Mare Ofiter.

In 30 septembrie 2007, a avut loc ritualul de investire ca rabin al comunitatilor evreiesti din Romania a lui Shlomo Sorin Rosen, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Templul Coral. Acest ritual a constat, conform regulilor cultului mozaic, in ceremonia daruirii talitului - o pelerina cu care a fost imbracat de catre mentorul sau, Marele Rabin Menachem Hacohen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.