Presedintele Traian Basescu a spus razand, joi, la Scoala de vara ARC 2011 de la Sulina, ca ii pare rau ca a castigat si cel de-al doilea mandat de presedinte.

"Nu va permite Constitutia sa aveti un al treilea mandat", si-a inceput intrebarea unul dintre participantii la scoala de vara de la Sulina.

El a fost intrerupt de seful statului.

"Sa stii ca-mi pare rau ca-l fac si pe al doilea", a spus Basescu razand, scrie MEDIAFAX.

In continuare, tanarul a intrebat daca, dupa ce Traian Basescu nu va mai fi sef al statului, cel care va prelua mandatul va mentine numarul de burse de studii acordate tinerilor romani din Diaspora.

Traian Basescu a spus ca nu crede ca va scadea vreodata numarul burselor de studii sau de vacante acordate tinerilor romani din Diaspora.

Voua va pare rau ca Basescu a castigat si cel de-al doilea mandat?

  • Basescu era speriat de crima organizata

Purtatorul de cuvant al Presedintelui nu a dorit sa ofere detalii, dar a spus ca o parte dintre motive sunt cunoscute de consilierii lui Traian Basescu.

"Motivul principal presedintele l-a sugerat. A existat la un moment dat o asemenea inversunare, motivul pentru care presedintele a candidat. A existat o asemenea inversunare din partea unor, sa spunem, grupari din zona crimei organizate sau dintr-o zona de influenta nelegitima in a influenta rezultatul alegerilor si a sustine un anumit candidat, incat acest lucru, necandidatura, ar fi insemnat aproape (...) o abandonare a interesului national, intr-un moment in care exista un asalt asupra democratiei", a explicat Valeriu Turcan pentru Realitatea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.