Ministrul roman al afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu, s-a intalnit ieri cu premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, ocazie cu care cei doi au stabilit o intarire a cooperarii celor doua tari in domeniul energetic. Seful diplomatiei de la Bucuresti a precizat ca din convorbiri nu putea lipsi un subiect fierbinte, si anume regimul vizelor pentru cetatenii care circula intre cele doua tari.

Ungureanu a precizat ca Romania va respecta termenii negociati cu Uniunea Europeana si va impune vize cetatenilor tarii vecine, insa intr-un sistem flexibil. Aceste vize vor fi acordate cetatenilor moldoveni doar o singura data, urmand ca acestia sa fie inclusi intr-o banca de date. In cazul in care un cetatean moldovean savarseste o infractiune pe teritoriul romanesc, atunci viza acestuia va fi anulata. Intrebat daca Republica Moldova va impune vize cetatenilor romani, premierul Tarlev a spus "cred ca nu". Potrivit lui Ungureanu, perioada urmatoare, probabil anul viitor va fi organizata o sedinta comuna a guvernelor de la Chisinau si Bucuresti pentru a discuta pe temele principale ale relatiilor bilaterale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.