Premierul Emil Boc a cerut prefectilor si sefilor inspectoratelor de inspectia muncii sa intensifice actiunile de combatere a evaziunii fiscale si muncii la negru, aratand ca in perioada 1 mai-4 august au fost incheiate 821.692 contracte de munca, dar au si incetat 162.480 astfel de contracte.

El a aratat ca cele peste 160.000 contracte de munca au incetat deoarece patronii le-au incheiat pe perioada determinata, asteptand "sa treaca valul actiunilor de control" impotriva evaziunii fiscale si muncii la negru.

Din totalul celor 821.692 contracte nou incheiate, 65,9% sunt pe perioada nedeterminata.

"Este un prim semnal de alarma pe care il dau catre prefecti si sefii inspectiei muncii, sa intensifice controalele impotriva evaziunii fiscale si muncii la negru", a spus Boc, intr-o videoconferinta sustinuta, duminica, cu autoritatile locale.

Potrivit datelor prezentate de premier, numarul total al contractelor de munca active se ridica, la 4 august, la 6.406.908 acte, dintre care 93,2% pe perioada nedeterminata, transmite MEDIAFAX.

Seful Guvernului i-a anuntat pe prefecti ca periodic vor fi comunicate, direct sau indirect, date privind realizarea programului de guvernare si prioritatile Cabinetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.