Eurodeputatul PDL Cristian Preda sustine ca opozitia vede criza economica drept "o tornada" provocata de putere, in timp ce pentru unii din cei de la putere aceasta e "uraganul" pe care l-am evitat, explicatie care isi pierde credibilitatea in clipa in care austeritatea e infatisata ca modernizare.

Europarlamentarul scrie, pe blogul sau, ca peste cateva ore, cand bursele asiatice se vor deschide, se va vedea ce efect are diminuarea ratingului pentru SUA de catre Standard and Poor's, fiind posibil sa asistam la o noua faza a crizei incepute in 2008.

In opinia sa, dupa neincrederea in banci, in moneda unica europeana, in politicile asistentiale, a venit vremea neincrederii in state, si nu mai este vorba despre "saracul Niger sau totalitara Coree de Nord", ci despre Grecia si SUA, transmite MEDIAFAX.

Preda precizeaza ca lumea post-comunista parea sa-si fi regasit orizontul increderii, dupa ce Razboiul Rece instituise suspiciunea absoluta.

"Vedem ca, in mai putin de trei ani, neincrederea a ocupat din nou terenul politicii. Nimeni nu pare sa mai stie unde poti pune piciorul fara a te afunda in mlastina nesigurantei", adauga el.

Cristian Preda mai scrie ca, la Bucuresti, criza are parte de "doua lecturi foarte diferite".

"Opozitia o vede ca pe tornada pe care o provoaca chiar guvernantii, ca si cand Boc si compania ar actiona independent de ceea ce se petrece in restul Europei. Antonescu si Ponta reinvie astfel mitul unei politici autarhice, in care baronii locali rezista in fiefurile lor, asa cum s-a intamplat de la geto-daci la statul modern, adica ignorand tot ceea ce se petrece in jurul nostru", sustine eurodeputatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.