UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, dupa ce Primaria a deschis o piata volanta pentru producatorii agricoli in centrul orasului, situatia urmand sa fie discutata, luni, in sedinta de la Bucuresti a coalitiei de guvernare.

Presedintele UDMR Cluj, Mate Andras, a declarat, sambata, ca "ultima picatura" in relatiile dintre cele doua formatiuni a fost deschiderea pietei volante fara consultarea conducerii filialei judetene a Uniunii.

"Am venit sambata dimineata sa constat ca nu se intelege ca fara UDMR in Cluj-Napoca se pot lua decizii, dar se duce la fund tot ce inseamna coalitie cu PDL. Deschiderea pietei volante in Piata Unirii a fost ultima picatura, dupa amplasarea placutei cu un citat din Iorga pe statuia lui Matei Corvin".

Potrivit acestuia, situatia de la Cluj-Napoca "va fi analizata, luni, in sedinta coalitiei de guvernare de la Bucuresti", iar saptamana viitoare vor avea loc discutii si pe plan local cu PDL Cluj, transmite MEDIAFAX.

Liderul UDMR Cluj a precizat ca in cadrul discutiilor pe plan local cu PDL se va cere respectarea unor doleante ale comunitatii maghiare, iar daca acestea vor fi realizate, protocolul s-ar putea reface.

"Vom da termene si daca se respecta atunci putem discuta despre o eventuala coalitie pe viitor. Se poate reface coalitia daca se respecta ce s-a promis. Deocamdata asistam la o lipsa de comunicare", a mai spus Mate Andras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.