Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a afirmat ca i-a transmis lui Cseke Attila, inainte de rectificare, ca Sanatatea va primi doar 300 milioane lei, din cauza resurselor limitate, si ca nu este normal ca problemele din sanatate sa fie rezolvate "luand bani de la investitii si dand la arierate".

"M-a surprins demisia lui, pentru ca nu este normal ca problemele din sanatate sa fie rezolvate luand bani de la investitii si dand la arierate. Multi ministri sunt suparati, este usor sa-ti dai demisia, toti ministrii solicita bani si primesc atat cati sunt", a afirmat Ialomitianu.

El a sustinut ca i-a comunicat lui Cseke, inca de anul trecut, ca "trebuie pusa ordine in sistem" pentru ca ministrul Sanatatii sa beneficieze de sustinerea lui.

Ialomitianu a adaugat ca s-a intalnit, la finalul saptamanii trecute, cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, cat si cu presedintele CNAS, stabilindu-se in urma intalnirii ca pentru sanatate sa fie alocate 300 milioane lei, transmite MEDIAFAX.

Sanatatea lui Cseke Attila: Era tragediilor din Romania

Ministrul Finantelor a precizat ca decizia privind rectificarea bugetului a apartinut Guvernului.

Ialomitianu a spus ca Cseke nu si-a anuntat in Guvern intentia de a demisiona, exprimandu-si doar nemultumirea cu privire la fondurile insuficiente primite de Ministerul Sanatatii.

"Aproape toti ministrii au cerut fonduri mai mari. (...) Niciun ministru n-a primit sumele solicitate", a mai spus Ialomitianu, care a caracterizat Ministerul Sanatatii drept unul "greu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.