Deranjati de sintagma "solutia imorala", pe care presedintele Traian Basescu a folosit-o dupa constituirea actualei Coalitii de guvernamant, conservatorii ii cer sefului statului, la aproape un an de la eveniment, sa explice public ce a vrut sa spuna cu acel prilej. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat, ieri, ca-i va trimite, saptamana viitoare, o scrisoare lui Basescu in care ii va solicita sa aduca lamuriri pe marginea acestui subiect.

,N-a fost foarte clar atunci daca presedintele a vrut sa spuna ca formarea guvernului este imorala sau daca PUR este imoral. In presa s-a retinut ca partidul nostru este imoral, cand, de fapt, din discutiile mele particulare cu seful statului am inteles ca era vorba despre alcatuirea guvernului", a explicat Voiculescu. In opinia sa, daca Traian Basescu refuza acest lucru, nu face decat sa demonstreze ca nu este ,un barbat politic". ,Un barbat politic trebuie sa aiba curajul sa explice opiniei publice ce a gandit cand s-a referit la solutia imorala", a fost definitia data de liderul conservatorilor acestei expresii.

Dan Voiculescu a lasat insa sa se inteleaga ca nu va trece la masuri radicale in cazul unui refuz al presedintelui, aratand ca PC va continua sa-i ceara inca patru ani de-acum incolo clarificarile necesare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.