Desi obligatiile fata de NATO implica un buget de 2,3% din PIB pentru Aparare, acest sector este in deficit. Convinsi de ministru, parlamentarii au cerut ajutorul presedintelui

Comisiile parlamentare pentru aparare au cerut MApN si Ministerului Finantelor sa gaseasca solutii pentru asigurarea unui buget de 2,38% din PIB pentru anul 2006, pentru Aparare. Presedintii celor doua comisii, Mihai Stanisoara (PD) si George Maior (PSD), s-au declarat "deranjati" de atitudinea reprezentantului Ministerului Finantelor care a participat la dezbaterea din sedinta comisiilor reunite si care ar fi spus ca "asta este situatia".

Guvernul a alocat Apararii 1,87% din PIB in timp ce, conform parlamentarilor, procentul de 2,38% este necesar pentru a respecta acordurile incheiate cu NATO. Solutia: conducerea MApN, care s-a asigurat de sprijinul Comisiei, a inaintat CSAT, condus de Traian Basescu, un proiect de lege prin care propune ca banii proveniti din vinzarea unor mijloace fixe apartinind institutiei sa nu mai fie varsati la bugetul de stat, ci sa fie pastrati la bugetul Apararii.

SPP pierde din banii de masini

Celor doua servicii secrete ale Ministerului Administratiei si Internelor - Directia generala de combatere a crimei organizate si antidrog si Directia generala anticoruptie - le-au fost redistribuite, din bugetul ministerului, cite un milion de lei noi. Solicitarea a venit din partea ministrului Vasile Blaga si a fost aprobata ieri de membrii Comisiilor de aparare din Parlament. Motivul transferului de bani: accentuarea luptei anticoruptie. Mai mult, Blaga a cerut Comisiei de aparare sa aprobe realocarea unui milioan de lei noi acordati Oficiului pentru protectia martorilor, pentru finantarea Serviciului investigatori acoperiti, solicitare acceptata. SPP a pierdut 1 milion de dolari din buget. Banii, prevazuti pentru innoirea parcului de masini vor fi alocati Educatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.