Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca in perioada urmatoare vor fi continuate discutiile in coalitie pe tema descentralizarii, proiect care trebuie pregatit temeinic.

Kelemen a afirmat ca, dupa ce procesul descentralizarii va fi finalizat, va fi aplicat in Guvern si in coalitie.

"Vom continua dezbaterile in coalitie privind descentralizarea la nivel judetean, de la deconcentrate catre primarii, catre primariile de municipiu, de orase. Acest lucru trebuie pregatit temeinic si in momentul in care vom fi gata cu acest proces de descentralizare, pe care noi il sustinem de 20 de ani, vom aplica proiectul pregatit, il vom pune in aplicare in Guvern, in coalitie", a spus Kelemen, citeaza MEDIAFAX.

UDMR a respins, in 27 iunie, in sedinta coalitiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritoriala, astfel ca s-a decis amanarea acestui proces. [Cum vrea Basescu sa reorganizeze Romania]

Prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase declara ca o comisie a reprezentantilor coalitiei urmeaza sa analizeze pana in toamna subiectul regionalizarii, in paralel urmand sa aiba loc actiunea guvernamentala de descentralizare.

EBA: Reorganizarea teritoriala va scoate comunismul din Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.