Presedintele Traian Basescu a declarat, la inceputul intrevederii cu Neelie Kroes, comisarul european pentru agenda digitala, ca Romania se felicita ca a luat masurile anticriza cu un an inaintea altor state, desi "nimeni nu recunoaste".

"Aveti o perioada aglomerata", a remarcat Neelie Kroes, la inceputul intrevederii, seful statului replicand ca acesta este cazul "pentru orice tara care are probleme legate de criza".

Comisarul european i-a spus presedintelui ca toate cele 27 de state membre UE sunt preocupate de acest subiect.

"Stiu. Ne uitam la alte tari europene si incepem sa ne felicitam ca am luat aceste masuri cu un an mai inainte (masuri anticriza, n.red.). Desigur, nimeni nu recunoaste, dar va veni vremea", a spus Basescu, transmite MEDIAFAX.

Seful statului a adaugat ca nu se mai pune problema unei perioade in care cresterea sa fie generata de consum.

"Este clar ca perioada in care cresterea poate fi generata strict prin consum a trecut. Povestea cu cresterea consumului pentru a genera cresterea PIB este istorie", a explicat presedintele.

Neelie Kroes a apreciat ca interesanta o discutie despre modul in care problemele legate de agenda digitala pot contribui la cresterea economica.

De altfel, inca de la inceputul intalnirii, dupa ce i-a urat bun venit la Bucuresti, presedintele i-a spus comisarului european ca este foarte interesat de motivele prezentei sale in tara legate de agenda digitala.

La randul sau, comisarul european a spus ca se bucura sa-l revada pe presedintele Traian Basescu si a multumit pentru organizarea vizitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.